De top 5 tools voor .NET Developers

.NET, het geliefde framework van Microsoft, blijft een favoriet onder ontwikkelaars vanwege zijn veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid. Hier zijn vijf essentiële tools die het leven van .NET-ontwikkelaars aanzienlijk kunnen vergemakkelijken:

ReSharper: Automatische Code-Analyse en Refactoring

ReSharper, een extensie voor Visual Studio, biedt automatische code-analyse voor de meest gebruikte programmeertalen binnen .NET. Of je nu in C#, VB.NET, ASP.NET, JavaScript, CSS, HTML of XML programmeert, ReSharper waarschuwt je voor fouten tijdens het schrijven en geeft direct mogelijke oplossingen ('quick-fixes'). Bovendien biedt het handige functies voor code-refactoring, waardoor het opruimen van je code een fluitje van een cent wordt.

.NET Reflector: Leesbare Code Analyse en Decompilatie

.NET Reflector is de ideale metgezel wanneer je een project erft zonder adequate documentatie. Deze extensie analyseert automatisch .NET-code en levert goed leesbare code op. Het is zelfs mogelijk om assemblies van derden te decompileren naar C#, VB.NET of IL, waardoor je inzicht krijgt in hun werking en beschikbare API's. Ook ondersteunt het debuggen van je eigen code.

LINQPad: Onmisbare Tool voor LINQ en Database Query's

Voor ontwikkelaars die vaak LINQ gebruiken om gegevens uit databases op te vragen, is LINQPad onmisbaar. Het stelt je niet alleen in staat om vrijwel elke databasestructuur te bevragen, maar dient ook als een handige tool om codefragmenten te testen. LINQPad staat vooral bekend om zijn 'Dump'-functionaliteit, waarmee het code omzet in fraai gestructureerde output voor gemakkelijke analyse.

Fiddler: De Essentiële Debugging Proxy voor Webontwikkelaars

Webontwikkelaars kunnen soms gefrustreerd raken als een webpagina niet doet wat ze hebben geprogrammeerd. Fiddler komt dan als redder in nood. Deze tool onderschept al het verkeer via HTTP/S en werkt voor alle soorten applicaties: web, mobiel en desktop. Met de Auto Responder kan Fiddler dienen als een externe server voor debugging. Sinds 2020 is er ook Fiddler Everywhere, dat compatibel is met Windows, macOS en Linux.

JSON Formatter: Maak JSON-bestanden Leesbaar en Debugbaar

JSON-bestanden kunnen lastig leesbaar zijn, maar JSON Formatter & Validator maakt het gemakkelijk. Deze tool, meestal open-source, formatteert automatisch JavaScript Object Notation-bestanden naar leesbare code, waardoor ze eenvoudig te debuggen zijn. Het corrigeert zelfs veelvoorkomende fouten, zoals onjuist geplaatste aanhalingstekens.

Dit is slechts een selectie van de vele tools die beschikbaar zijn om het leven van .NET-ontwikkelaars te verbeteren. Andere waardevolle tools zijn onder meer ELMAH voor ASP.NET-debugging, NDepend voor code-analyse en statistieken, en GitHub Desktop voor een soepele samenwerking met GitHub. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus ontdek welke tools het beste bij jouw ontwikkelingsbehoeften passen!

Bij Spilberg werken we samen met veel .NET Developers. Wil jij weten wat een van onze professionals voor jouw organisatie kan betekenen? Bekijk dan meer informatie op onze opdrachtgeverspagina.

Ben jij een .NET Developer op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk dan snel bij onze vacatures in IT Development & Testing.

VOOR ORGANISATIES

Op zoek naar IT Development & Testing professionals? Dankzij ons grote netwerk aan experts helpt Spilberg je vooruit. Lees meer over staffing services voor organisaties.

VOOR PROFESSIONALS

Geef je carrière een boost! Spilberg is jouw partner in de zoektocht naar een volgende Development & Testing opdracht of werkgever. Lees meer over de mogelijkheden.